Contact
Group 54

< Naar overzicht

Kulturhus | Huis van Borne

De gemeente Borne en het Kulturhus worden in 2024 huisgenoten in het Huis van Borne. Vanuit die plek dragen ze samen met de inwoners en vele organisaties nog beter bij aan een mooi, vitaal en leefbaar Borne. Iedereen is er welkom! Fysiek of digitaal en voor leuke, functionele of lastige zaken.

Waarom, wat & hoe?

Waarom?
De gemeente Borne en het Kulturhus gaan -naar verwachting- in 2024 als huisgenoten onder één dak wonen. Het vraagstuk ‘wat willen en moeten we qua verduurzaming met het pand van Gemeente Borne in de komende jaren en hoe zetten we de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in?’ was wellicht de eerste aanleiding voor deze uiteindelijke keuze. Maar de overtuiging om samen vanonder één dak de inwoners van Borne nog beter te bedienen en verbinden op gebied van cultuur, welzijn en democratie, gaf de doorslag.

Wat?
Voor iedere inwoner in Borne staan de deuren van het Huis van Borne wijd open en via het centrale ‘maatschappelijke plein’ (concepttitel) vind je wie of waarvoor je komt en vaak nog meer…

Hoe?
Gemeente Borne en het Kulturhus (inclusief maatschappelijke partners) zijn gemotiveerd om in elkaar als huisgenoten te investeren en samen van Het huis van Borne een succes te maken. Hoewel de focus op het positieve ligt, is er voldoende oog en oor voor de dagelijkse realiteit en praktische zaken. Kortom, het hoofd soms in de wolken maar de voeten altijd stevig op de grond… Er is ruimte om samen maar ook apart van elkaar te groeien en toegevoegde waarde te leveren voor de inwoners en voor elkaar. De identiteit van zowel de gemeente Borne als het Kulturhus blijft gewaarborgd en wordt door de partner zelfs verder ontwikkeld.

Die passie straalt er altijd vanaf bij Margot, fantastisch! Ik ben erg blij dat je Borne helpt bij de bouw van het ‘Huis van Borne’.

Sylvia ter Koele Gemeentesecretaris | Algemeen directeur bij Gemeente Borne

Andere projecten

Bij xxadvies krijgen we door echtheid en enthousiasme mensen mee in maatschappelijke vastgoedprojecten. Zie hieronder wat we nog meer hebben gedaan:

Koffie drinken?

Zoek je een resultaatgerichte, belangstellende en direct communicerende projectmanager in het maatschappelijk vastgoed?

Dan moet je bij Margot en XXadvies zijn.

Bel of mail mij via:

06 – 38 78 56 66
info@XXadvies.nl

Ik ontvang je graag voor een kopje koffie (of thee) bij onze werkplek in hartje Hengelo: ‘Werkstudio De Stokerij’ aan de Molenstraat 18.