Contact
Group 54

< Naar overzicht

Renovatie Maatschappelijke Opvang Deventer

Een rijksmonument, moeilijke doelgroep, stigmatisering … alle ingrediënten voor een uitdagend project! XXadvies ging er mee aan de slag.

De gemeente Deventer is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de maatschappelijke opvang voor inwoners van de gemeenten Deventer, Lochem, Olst-Wijhe, Raalte en Zutphen.

In de Maatschappelijke Opvang aan de Polstraat in Deventer werken IrisZorg en Tactus Verslavingszorg samen. IrisZorg vangt in de nachtopvang mensen op die dakloos zijn. Tactus Verslavingszorg biedt mensen met een chronische verslaving medische zorg en dagopvang.

Het was een enorme uitdaging om de strenge eisen van de Opiumwet te vertalen naar een ontwerp dat recht doet aan het monumentale karakter van het pand. Samen met verslavingsartsen en erfgoedspecialisten werd intensief samengewerkt aan een functioneel ontwerp voor een kwetsbare doelgroep. Zowel in de gemeenteraad als in de buurt was het draagvlak voor deze noodzakelijke voorziening/renovatie erg broos. Daarnaast heeft de explosieve stijging van bouwkosten als gevolg van Corona en de oorlog in Oekraïne tot pittige debatten in de politieke arena geleidt.

Ruim 4 jaar heeft het voorbereidingstraject van de renovatie geduurd. De renovatie zelf wordt vakkundig uitgevoerd in slechts 1,5 jaar en wordt eind 2023 afgerond.

Margot is echt vakkundig – heel goed in haar werk. Wat ik mooi vind aan Margot: creatief en lenig wanneer er tegenslag is. Ze weet steeds nieuwe oplossingen te bedenken. Kan niet bestaat niet, want ze verzint zo een nieuwe oplossing.

Carlo Verhaar Destijds verantwoordelijk Wethouder in de Gemeente Deventer

Andere projecten

Koffie drinken?

Zoek je een resultaatgerichte, belangstellende en direct communicerende projectmanager in het maatschappelijk vastgoed?

Dan moet je bij Margot en XXadvies zijn.

Bel of mail mij via:

06 – 38 78 56 66
info@XXadvies.nl

Ik ontvang je graag voor een kopje koffie (of thee) bij onze werkplek in hartje Hengelo: ‘Werkstudio De Stokerij’ aan de Molenstraat 18.